10 Onderhoudsarme bloemen voor in de tuin

Of je nu net begint met tuinieren of gewoon dingen stressvrij wilt houden: deze veerkrachtige bloemen zullen je tuin levendig maken zonder dat je er constant mee bezig hoeft te zijn!

Pioenroos
Is een winterharde plant. Ze houden van de zon. Ondanks hun gemakkelijke karakter hebben pioenen een van de grootste, mooiste en best ruikende bloemen op deze lijst. Ze staan ook nog eens mooi in een vaas!

Petunia
Is erg blij in de gedeeltelijke of volle zon en bloeit de hele lente, zomer en herfst. Het beste gedeelte? Ze hoeven maar één keer per week water!

Dahlia
Kan in de volle zon wel een meter hoog worden. Ze doen het echter ook goed in de schaduw. Ze bloeien de hele zomer door.

Goudsbloem
Geeft de voorkeur aan de volle zon. Goudsbloemen zijn geweldig om (mogelijk) schadelijke insecten voor je andere planten ​te weren.

Viooltje
Is een van de meest populaire bloemen in het koele seizoen omdat hij niet veel nodig heeft.

Leeuwenbek
Bloeit energiek en is bestand tegen meedogenloos weer in de lente en herfst. Ze hebben volle zon en goed doorlatende, vruchtbare grond nodig.

Kroontjeskruid
Gedijt in elke grondsoort. Eenmaal geplant, hebben ze weinig water nodig om te overleven. Ze zijn geweldig voor het aantrekken van vlinders maar ook bijen…


Terug naar het overzicht

Klaar voor jouw droominterieur?