10 Scandinavische ‘must know’ designmerken

De kernprincipes achter Scandinavisch design zijn functioneel minimalisme en natuurlijke schoonheid. Ze omarmen natuurlijke componenten, neutrale en zachte kleuren, deskundig vakmanschap met een focus op duurzaamheid en superieure materialen. Dus als een gebied van je leven meer eenvoud of gewoon meer verfijnde elegantie nodig heeft, bekijk dan de onderstaande merken:

HAY
Geïnspireerd door architectuur en mode, is hun lijn van eigentijdse huishoudelijke artikelen voorzien van minimalistische silhouetten en verfijnde kleurenpaletten.

Hem
Een designmerk dat een nieuwe generatie meubels, accessoires en verlichting creëert. Hem maakt iconische producten voor huizen en werkplekken over de hele wereld.

AYTM
Scandinavisch design staat bekend om zijn natuurlijke materialen en gedurfde kleurkeuzes, en hoewel AYTM heeft gewerkt om die traditie voort te zetten in hun unieke productlijn, hebben ze ook geprobeerd het opnieuw te bedenken.

Menu
Wat is er niet leuk aan een merk waarvan de ethos draait om het ontdekken van slimme oplossingen voor objecten die we elke dag gebruiken? Dit met behoud van de frisse Scandinavische look.

Muuto
Muuto, het Finse woord voor ‘nieuw perspectief’, gaat helemaal over het kijken naar Scandinavisch design op een frisse en nieuwe manier met strakke lijnen en elegante paletten.

by Lassen
De bekende Deense architect Lassen zei ooit: “Goed vakmanschap moet gewaardeerd worden.” Met één blik op de producten kun je zien hoe Lassens affiniteit met Bauhaus en zijn geometrische vormen een grote invloed is gebleven.

Ferm Living
Van zachte vormen en rijke kleurenpaletten tot opvallende patronen en onverwachte details, hun producten zijn een studie in prachtige contrasten.

Skagerak
Vernoemd naar het Skagerrak (met twee r’s) – een zeestraat die Denemarken met Zweden en Noorwegen verbindt. Elk prachtig stuk is met zorg gemaakt en ontworpen om jarenlang mee te gaan.

&Tradition
De kunst is hier om traditie te combineren met innovatie. Ze produceren ontwerpen van iconen uit het verleden en werken samen met ontwerpers die op weg zijn om iconen van morgen te worden.

Iris Hantverk
Opgericht in 1870. Dit merk beheerst de kunst van het maken van borstels. Maar dit is slechts de helft van het verhaal: met behulp van natuurlijke materialen wordt elke borstel handgemaakt door visueel gehandicapte ambachtslieden.

Moose Färg (Bonus)
is een houtverf die voor zowel binnen als buiten geschikt is. De verf is gebaseerd op het eeuwenoude Zweedse verfrecept waarin natuurlijke grondstoffen zoals stijfsel, lijnolie en aardpigment zijn gebruikt. Ook zijn alle kleuren verkrijgbaar als wash-versie.
Check hier de website: https://www.moosefarg.nl

Zou je graag advies willen hebben bij het inrichten en verbouwen van je interieur thuis, op kantoor of in je horecagelegenheid? Een projectadviseur van Blendio helpt je er graag bij!


Terug naar het overzicht

Klaar voor jouw droominterieur?