5 tips om nepbloemen er echt uit te laten zien

Nepbloemen worden vaak gezien als iets kitsch en eerlijk gezegd stellen veel winkels nog steeds dat soort arrangementen samen. Men denkt dat ‘faux’ niet kan, maar het kan dus wel!

Waarom planten en/of bloemen?
Ze creëren een uitnodigend huiselijk en warm gevoel maar ook rust, sfeer en creativiteit. Dit is dus juist de reden dat je ze overal kunt plaatsen en dus niet alleen thuis. Dat gevoel wil je naast thuis toch ook op kantoor en in een hotel, restaurant en café? Planten zijn ook natuurlijke luchtzuiveraars; ze zetten Co2 om naar zuurstof en filteren ook schadelijke stoffen uit de lucht. Planten absorberen ook geluidsgolven. Dit betekent dat geluidsoverlast minder wordt in een kantoorruimte!

Hoe kies je de beste bloemen?
Pioenrozen en hortensia’s zijn bijna niet van de echte te onderscheiden. Dit geldt ook voor orchideeën, aloë vera, bamboe en mos. Meer geld uitgeven betekent niet dat ze de beste zijn dus kijk goed rond.

Mix & match geheim
Meng verse bloemen met je nepbloemen. Verzamel groene stengels en bloemen uit de tuin/(bloemen)winkel om te mengen met de nepbloemen zodat ze er op hun best uitzien. Rozen zijn mooi en blijven heel lang goed. De nepbloemen kunnen prima in het water, maar ze kunnen slijmerig worden als je het water niet vaak ververst.

Vazen voor mooie boeketten
Dit kan van alles zijn, van een grote witte vaas tot een picknickmand. In antieke vazen ​​kun je de kunstbloemen ook bewaren. Probeer geen ‘goedkoop ogende’ vazen te kiezen, want dan kan het de ogen dichter bij de bloemen trekken voor een diepere inspectie.

Een natuurlijk ogend geheel
Knip je neppe bloemstelen af. Door veel van de grote bladeren te verwijderen, wordt het bloemstuk zachter en ziet het er natuurlijker uit. Deze truc is eigenlijk de belangrijkste tip!

Het hele jaar
Als je je nepbloemen buigt in plaats van snijdt, dan kun je ze hergebruiken in verschillende soorten vazen. Zo kun je het hele jaar door nepbloemen hebben. Ze zien er mooi uit en kosten zo minder dan verse bloemen.

Wat je ook kunt doen
Pluk of koop mooie bloemen en laat ze drogen. Vul glazen flessen met de verschillende soorten droogbloemen. Laat de ene keer de takjes van de bloemen wat langer dan de andere keer, maar zorg er altijd voor dat ze niet boven de fles uitsteken.

Zou je graag advies willen hebben bij het stylen van je interieur thuis, op kantoor of in je horecagelegenheid? Een interieurstyliste van Blendio helpt je er graag bij!


Terug naar het overzicht

Klaar voor jouw droominterieur?