6 meubelstukken en meer waar je naar gekeken moet hebben voor de babykamer

6 meubelstukken en meer waar je naar gekeken moet hebben voor de babykamer

Het ontwerpen van een babykamer kan een superleuke ervaring zijn. Het kan je echter ook een beetje overweldigd laten voelen als je niet weet waar je moet beginnen. Deze lijst met musthaves zullen je zeker helpen bij de voorbereiding op deze nieuwe fase:

De wieg
Hoewel je dit misschien als een tijdelijk item beschouwt, slapen kinderen hier minstens 2 jaar in en soms wel meer dan 3. Sommige wiegjes kunnen worden omgebouwd tot kinderbedden en zelfs grote bedden.

Commode
Om alles georganiseerd en stressvrij te houden, is het belangrijk dat je alle benodigdheden bij de hand hebt en een commode waar je het “vuile werk” snel en efficiënt kunt doen.

Opbergruimte
Laat je niet misleiden door het formaat van je pasgeboren baby. De allerkleinsten hebben de meeste spullen nodig. Knuffels, dekens, luiers, kleding en de boeken die deel gaan uitmaken van de nachtelijke routine; dit moet allemaal worden opgeborgen.

(Schommel)stoel
Of er nu borstvoeding wordt gegeven of alleen prachtige verhalen worden voorgelezen, je hebt een comfortabele zitplaats nodig. Hier wieg je je baby in slaap, voed, lach je met en knuffel je met je baby.

Makkelijk schoon te maken vloerkleed
Een mooi vloerkleed voegt veel persoonlijkheid toe aan de ruimte. Bovendien zal een zacht kleed je baby helpen terwijl hij/zij leert zitten, kruipen en lopen. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat het gemakkelijk te reinigen is.

Rustgevende gordijnen
Gordijnen zijn een van de belangrijkste onderdelen van het ontwerp van je babykamer. De kleur en het patroon voegen warmte toe aan de ruimte en helpen je baby rustig te slapen omdat het daglicht wordt buitengesloten.

De kinderkamer is het eerste “thuis” van je baby. Het is aan jou om de ruimte uitnodigend en rustgevend te maken. Het creëren van een kinderkamer die functioneel, comfortabel en leuk is, is een geweldig idee – voor zowel de baby als de nieuwe ouder.

Blendio kan je hier zeker mee helpen als je het een grote uitdaging vindt.


Terug naar het overzicht

Klaar voor jouw droominterieur?