7 tips om je directiekantoor in te richten

Een goede eerste indruk wilt iedereen achter laten. Het directie kantoor is eigenlijk het visitekaartje van je bedrijf, daarom is het belangrijk dat je hem zo goed mogelijk vorm geeft. Geen idee waar je moet beginnen? Hier komen de 7 tips waar je zeker rekening mee moet houden:

Kleur gebruik
Kijk naar de kleuren die terug komen in jullie huisstijl of logo, neem de kernwaarden van het bedrijf onder de loep en vraag je af wat je wilt uitstralen als mensen binnen lopen.
Zijn er speelse kleuren in het pallet of juist iets donkerdere? Hoe dan ook is het belangrijk dat er veel licht binnen valt, hoe meer licht hoe meer productiviteit en gezondheid.

Inrichting
Nadat de kleuren zijn bepaald kunnen we schakelen naar een deel van de inrichting.
De grootte van de ruimte speelt hier een rol omdat je de ruimte natuurlijk zo optimaal mogelijk wilt indelen. Kijk naar hoeveel vierkante meters je nodig hebt en vorm alvast een idee.
Mocht je twijfels krijgen over ruimtegebruik kunnen wij je hierover goed adviseren.

Meubilair
Het is vanzelfsprekend dat er een bureau en een luxe bureau stoel staan, maar hoe ziet de zitruimte van de bezoekers er uit? Is dat meer een lounge gedeelte met wat fijnere luxe banken of juist zetels aan het bureau?
Natuurlijk is het zo dat smaken erg verschillen, wil je liever een wat strakkere ruimte en praktisch dienende meubels of juist speelser en drukker?
Moodboards
Een opgeruimd hoofd is altijd fijn, maak daarom een moodboard met hoe je het ongeveer voor je ziet. Denk hierbij weer aan de kleuren en materialen die je terug wilt laten komen.
Een moodboard is ook erg handig om met eventuele meubelmakers/designers op een lijn te zitten voor je een product gaat kopen. Verwen jezelf met een middagje ouderwets magazines uitknippen of ga aan de slag op Pinterest.

Budget
Vaak het minst geliefde om over na te denken maar toch hoort het erbij: Budget.
Let wel op dat er een prijskaartje zit aan het inrichten van je kantoor en daardoor niet teveel gaat bezuinigen. Je kunt beter in een keer een goede investering doen in het creëren van een fijne omgeving dan steeds aanpassingen tussendoor. Dit zorgt gelijk voor rust voor jou en de werknemers.

Werknemers
Een fijne werplek is natuurlijk erg belangrijk, vraag daarom ook de meningen van de werknemers.
Nadat je een goede indruk willen achterlaten op de bezoekers die langskomen wil je natuurlijk ook je eigen werknemers tevreden stellen. Vraag rond wat bepaalde wensen en behoeften zijn en kijk wat eventueel vervuld kan worden.

Genieten
Je werkplek moet voornamelijk open en verwelkomend zijn. Vaak is de eerste vraag: ’wat lust je te drinken?’ Waarop het welbekende antwoord: Koffie!
Zorg dus dat je een lekker koffiezetapparaat in de buurt hebt. Dit is niet alleen handig voor de mensen die langskomen om een praatje te maken maar ook voor jezelf. Jij verdient het immers ook om te genieten tijdens werk 🙂


Denk je nu: ik heb een plan en deels hulp nodig met realiseren?
Een interieurdesigner van Blendio helpt je graag bij het inrichten van je (thuis)kantoor.


Terug naar het overzicht

Klaar voor jouw droominterieur?