7 tips voor de perfecte work-from-home-office

Het gaat niet zozeer om de hoeveelheid ruimte die je hebt, maar wat je met de ruimte doet. Dus als de logeerkamer, zolder en trapkast niet leeg kunnen, is dat helemaal geen punt.

Claim je eigen ruimte
Het kan heel verleidelijk zijn om na het ontbijt de laptop op tafel te zetten. Maar door een eigen ruimte te creëren kun je makkelijker in een “werkmodus” komen. Je hoeft alleen maar een bureau of tafel in de slaapkamer of op zolder te zetten. Je hebt er geen hele verdieping voor nodig. Zo is het ook makkelijker om werk en privé gescheiden te houden.

Denk aan wat je nodig hebt
Ben je veel aan het bellen? Ga dan verder weg zitten van de keuken en de kinderkamer. Heb je veel video oproepen? Dan is het handig om te kijken naar wat mensen achter u kunnen zien. Beter een saaie achtergrond dan een rommelige.

Vind een goede stoel
Ergonomie is een belangrijk woord en nog belangrijker voor je rug. Let er dus op dat je op een comfortabele, ergonomische stoel gaat zitten die genoeg ondersteuning biedt.

Denk aan natuurlijk (dag)licht
Het is geen geheim dat natuurlijk licht ervoor zorgt dat je je wakker en productiever voelt dan als je onder de tl-verlichting zit. Als je nou geen raam in de buurt hebt, dan kun je kijken of een daglichtlamp misschien iets is.

Haal de rommel weg
Een rommelige plek, betekent een rommelig hoofd. Uit een onderzoek op Harvard is gekomen dat een rommelig bureau je minder efficiënt en meer gefrustreerd maakt. Als je naar de keuken loopt, neem dan gelijk je kopje mee terug!

Creëer een opbergsysteem
Als je veel met papieren documenten werkt, probeer dan georganiseerd te blijven. Dit bespaart veel tijd op de lange termijn. Een standaard archiefdoos is misschien wel alles wat je nodig hebt.

Voeg iets groens toe
Om je productiviteit en creativiteit nog een laatste boost te geven, kun je een plant op je bureau zetten. Het ziet er niet alleen leuk uit maar ze zeggen dat het je gelukkiger kan maken. Happy home working!

Denk je nu: ik heb wél genoeg plek of wil je wel een thuiskantoor realiseren? Een interieurdesigner van Blendio helpt je graag bij het inrichten van je (thuis)kantoor.


Terug naar het overzicht

Klaar voor jouw droominterieur?