9 manieren om je entree een makkelijke en snelle make-over te geven

Transformatie jaren 30 woning ede

Het is meestal de kleinste ruimte in het huis maar zeker de eerste die jij en je gasten zien bij binnenkomst. Wat je stijl ook is, kies voor iets dat je persoonlijkheid weerspiegelt (net als de rest van het huis). Met een beetje inspiratie van ons kom je al een heel eind:

Eén ding is zeker over gangen en entrees… meestal komt daar weinig natuurlijk daglicht binnen. Je kunt dus warme, zonnige kleuren gebruiken om het zonnetje in huis te halen.

Voordat je een nieuw meubelstuk voor je entree koopt, winkel eerst eens in je eigen huis. Soms is het enige dat nodig is een likje verf. Kies dan voor een contrasterende kleur met de muur.

Terracottakleuren zijn populair in mediterrane landen. Met hun warme aardetinten is het goed te begrijpen waarom. Maar alleen omdat we in Nederland wonen wil dat nog niet zeggen dat we de feel good-factor die terracotta te bieden heeft, moeten missen.
Het beste effect krijg je in je gang als je deze rijke toon met iets lichters combineert. Zo zorg je ervoor dat het er niet overweldigend uitziet. Voeg kamerplanten en geweven manden toe voor een “boho-vibe”.

Het wordt lastig om een ​​takenlijst te negeren wanneer je er elke keer mee wordt geconfronteerd als je de entree binnenkomt (of verlaat). We horen je denken!
Beschilder de achterkant van je voordeur met schoolbordverf. Zo wordt er niets meer vergeten.

Eenvoudig en elegant is zwart met wit. Hoe meer wit, hoe beter dus voeg hier en daar wat zwart toe door bijvoorbeeld de trapleuningen te schilderen en accessoires te gebruiken om de donkere tinten toe te voegen.

Nog wat tips:

  • Maak een prikbord voor het hele gezin (met schoolbordverf);
  • Verf de trap om een ​​samenhangende look te creëren;
  • Ontdek meerdere tinten van dezelfde kleur;
  • Kies pastelkleuren voor een drukke gang.

Laat je het liever aan de professionals over? Wij hebben alles in huis om jouw droomplan te realiseren van schets tot sleutel. We werken met gecertificeerde vakmensen zoals architecten, interieurarchitecten, aannemers en interieurbouwers om jouw droomproject tot een bevredigend succes te brengen.


Terug naar het overzicht

Klaar voor jouw droominterieur?