De 5 stappen voor een -volgens de etiquette- gedekte tafel en tips

Stap 1: Verzamel alle items die je nodig hebt
Zelfs als je niet zeker weet wat je precies nodig hebt, pak dan eerst de essentiële zaken uit de lijst hieronder erbij. Afhankelijk van de maaltijden die je gaat serveren, kun je altijd iets toevoegen of weglaten.

Stap 2: Leg je tafellinnen neer
Dit kan een tafelkleed en eventuele placemats zijn. Je kunt ze ook los van elkaar gebruiken. Vouw de servetten zo dat ze ook nog bij je tafelsetting passen (zie bonustip!).

Stap 3: Leg alle benodigdheden op tafel
Begin met de borden en maak lagen met de andere borden. Leg het pronkstuk, de servet, boven op de borden. Nadat je de borden hebt neergezet, is het bestek aan de beurt. De saladevork gaat aan de buitenkant van de dinervork en het scherpe deel van het mes is altijd naar het bord gericht.
Het idee is dat je van buiten naar binnen werkt want eerst komt het voorgerecht en dan het hoofdgerecht. Voor je glazen zet je je waterglas aan de binnenkant, gevolgd door het rode wijnglas en dan het witte wijnglas.

Stap 4: Versier je tafel
Dit is het leuke gedeelte. Gebruik leuke tafelgerei, prachtige bloemen in een vaas of andere interessante items om je tafel te versieren. Veel plezier ermee en zet je persoonlijkheid erin!

Bonustip: De lotus servet
Het is een geweldig middelpunt – zo mooi dat je er eigenlijk niet aan wilt zitten! Zoals je op de foto’s kunt zien, is het vergelijkbaar met het maken van een ouderwetse ‘waarzegger’ van papier waar onze toekomst in stond. Net zoals je een waarzegger zou maken, draai je het servet tussen de stappen om voor de volgende vouw en maak je de uiteindelijke lotusvorm door de onderste vouw aan elke hoek te trekken en een beetje om te keren.

Wist je dat Blendio ook interieurs van horecagelegenheden ontwerpt en realiseert? Neem vooral contact op om te zien wat we voor je kunnen betekenen!


Terug naar het overzicht

Klaar voor jouw droominterieur?