De 8 grootste geheimen die niemand vertelt over menukaarten

Over design gesproken… de opmaak van een menukaart is ook erg belangrijk. Hieronder lees je de 8 grootste geheimen die niemand vertelt:

De gouden driehoek
Wanneer we naar een menu kijken, gaan onze ogen meestal eerst naar het midden voordat we naar de rechterbovenhoek gaan en vervolgens naar de linkerbovenhoek. Dit wordt door menu-ingenieurs de ‘Gouden Driehoek’ genoemd en in deze drie gebieden vind/zet je de gerechten met de hoogste winstmarges.

De verbeelding voeren
Het is erg belangrijk hoe een maaltijdbeschrijving is geschreven. Beschrijvingen als ‘de beste burger ter wereld’ – kunnen onmogelijk waar zijn. Aanlokkelijke bijvoeglijke naamwoorden zoals ‘in de zon gedroogd’, zullen echter de verbeelding voeden en de smaakpapillen doen tintelen.

Valutateken
Betalen voor een maaltijd is het grootste pijnpunt als men uit eten gaat. Veel restauranthouders verwijderen het valutateken uit het menu om juist niet de nadruk te leggen op de kosten van de items die er besteld worden.

Gecontroleerde kosten
Hoe verleidelijk elk gerecht ook klinkt, gasten houden nog steeds rekening met de prijs. Een maaltijd van 10,95 geeft het gevoel dat het een goede deal is. Exclusieve restaurants hebben de neiging om ronde cijfers te gebruiken, wat een vleugje ‘chique verfijning’ toevoegt.

Beperkte keuzes
Een enorm menu lijkt misschien een goed idee, maar zo wordt het alleen maar moeilijker. Slechts zeven gerechten per sectie is genoeg om het gevoel te geven dat er voldoende opties zijn.

Nostalgie
Nostalgie is erg krachtig. Een zorgvuldig geformuleerde beschrijving kan bijna elk gerecht laden met een emotionele lading die moeilijk te weerstaan is zoals: ‘… uit grootmoeders keuken’.

‘Val’ gerechten
Sommige restaurants proberen hun gasten te misleiden door een iets duurder item bovenaan het menu te plaatsen. Hierdoor lijken alle andere gerechten ‘meer waar voor het geld’ te bieden. Het geeft ook de indruk dat het een koopje is, wat aanmoedigt om meer uit te geven.

Verhaal vertellen
Langere beschrijvingen voor gerechten waarvan er meer verkocht dient te worden, lees: items met de hoogste winstmarges, vallen meer op omdat ze uitgebreider zijn beschreven.

Wist je dat Blendio ook interieurs van horecagelegenheden ontwerpt en realiseert? Neem vooral contact op om te zien wat we voor je kunnen betekenen!


Terug naar het overzicht

Klaar voor jouw droominterieur?