De ideale thuiswerkplek creëren

De ideale thuiskantoor, hier moet hij aan voldoen!
Doordat hybride werken de norm is geworden, geven we je graag tips over hoe je het beste een thuiswerkplek kunt creëren.

De plek

Als aller eerst: kies voor een plaats met ramen zodat je niet perse afhankelijk bent van een lamp. 
Stel jezelf vooral de vraag hoe veel ruimte je gaat innemen met je spullen en benodigdheden en kies zo de plaats.
Als je geen extra kamer hebt om te transformeren kun je ook een deel van een kamer nemen. Zorg vooral voor een balans tussen wonen en werk, dat houd in dat een thuiswerkplek in je slaapkamer een no go is.

Een goed bureau

Het is belangrijk dat je een bureau kiest die ergonomisch is.
Doordat we thuis zitten kunnen we niet snel meer een rondje langs de collega’s om je benen te strekken. Denk daarom ook aan een eventuele zit/sta bureau.

Hoe opgeruimder een bureau is, hoe meer rust dit geeft. Zorg er daarom voor dat je je bureau minimalistisch en schoon houd.

Een fijne basis
Of je nou aan de eettafel zit of aan een praktisch bureau, het kiezen van de juiste stoel is erg belangrijk. 
Ongeacht het budget, denk aan dingen zoals: is de stoel verstelbaar, heb ik een nek leuning nodig?

Praktische zaken

Op je kantoor had je vast alle benodigdheden in een handomdraai. Thuis moet je rekening houden met o.a. een goede lamp, voldoende kastjes, laptop ondersteuning, printer en ook kantoorspullen. Vergeet dus niet de kleine spullen ook aan te schaffen. Denk ook na over handig decor zoals planten en een leuk fotootje van je gezin.
Alhoewel je de meeste dingen wel in huis zult hebben, ga vooral na wat je vaak op kantoor gebruikte. Wifi is een belangrijk onderdeel, zonder internet kun je immers niet werken. Vergelijk verschillende providers en kijk na of je internet eventueel sneller kan.

Genieten

Vaak was de eerste vraag tijdens de pauze: ’Wie wilt er koffie?’ Waarop het welbekende antwoord: Ja!
Zorg dus dat je een lekker koffiezetapparaat in de buurt hebt. Dit is niet alleen handig voor de productiviteit maar ook voor jezelf. Jij verdient het immers ook om te genieten tijdens werk. Vergeet ook zeker niet te gaan pauzeren en een moment rust te nemen.


Bronnen: https://www.webmastery.nl/thuiskantoor-inrichten/
  https://www.ikea.com/nl/nl/rooms/home-office/


Terug naar het overzicht

Klaar voor jouw droominterieur?