De trend van 2022: Plafondverwarming met cv-ketel

Ben jij een koukleum of wil je altijd een warm huis? Met plafondverwarming is dat zo geregeld!
Plafondverwarming is een mooie aanvulling op je vloer/wandverwarming.
In deze blog lees je hoe je dit makkelijk kan combineren met je cv ketel.

Bij plafondverwarming wordt er een afgiftensysteem geplaatst, via dit systeem kan je door een warmtepomp water door het systeem stromen. Voor de zomer kun je ook koud water laten stromen, zo kun je je huis tochtvrij koelen.
Het verschil is dat je met deze koeling geen koude voeten krijgt zoals het koelen bij je vloerverwarming.

Doordat een plafond een groter oppervlak heeft kan het afgiftensysteem ook werken met lagere temperaturen. Dit houd in dat je cv-ketel dus minder energie hoeft te verbruiken, doordat het watertemperatuur laag is. De cv-ketel is echter niet de enige optie voor plafondverwarming.
 Zo zijn de opties een full elektrische warmtepomp of een hybride waterpomp met cv-ketel gekoppeld op gas. Extra goed voor je portemonnee!

Een grote plus in vergelijking met vloerverwarming is dat veel woningen vaak niet geschikt zijn voor vloerverwarming, doordat niet alle vloeren geschikt zijn. Bij plafondverwarming hoef je je daar geen zorgen om te maken.
Wanneer je kamers minder dan 2,50m hoog zijn, wordt deze variant van verwarmen echter niet geadviseerd. De warmtebron is namelijk te dichtbij.

Deze manier van verwarmen wordt steeds populairder, het is energiezuinig, geluidloos en tochtvrij. Overweeg jij al plafondverwarming?

Behoefte aan advies over een renovatie of verbouwing naar een succesvolle leef- of werkomgeving?
Wij bij Blendio helpen je graag bij het realiseren en inrichten van je droomhuis.

Bronvermelding: Heatnet.eu en Realiseerjedroomhuis.nl


Terug naar het overzicht

Klaar voor jouw droominterieur?