Kamerplanten die van het Nederlandse weer houden mét nog een voordeel

Veel kamerplanten hebben naast dat ze decoratief zijn ook een andere functie; ze regelen de luchtvochtigheid en verbeteren de luchtkwaliteit. Aangezien in Nederland niet altijd de zon schijnt, zijn het kamerplanten die blij zijn met een standplaats in de (half)schaduw! Daarbij hebben wij voor jou gekeken naar welke planten zo min mogelijk verzorging nodig hebben. Onderaan de blog vind je planten voor in de slaapkamer die helpen bij een goede nachtrust.

Monstera (Gatenplant)
Dit is de “jungle plant”. Hij kan tot 3 meter hoog worden en houdt van een lichte schaduw. Als je de plant regelmatig draait, niet te veel en niet te weinig water geeft en de bladeren elke week een keertje sproeit, heb je een mooie luchtzuiveraar.

Spathiphyllum (Lepelplant)
Dit is een plant met witte kelkvormige bloemen die precies aangeeft als er iets is. Als de bladeren vaal worden dan hebben ze voeding nodig. Als ze gaan hangen, geef je de plant (veel) water. Zo weet je altijd wat er aan de hand is; ideaal.

Ficus lyrata (Vioolbladplant)
Deze plant doet het het best als de temperatuur constant is. Hij heeft grote bladeren en kan heel groot worden.
Let op: deze plant is giftig dus pas op met kinderen en huisdieren.

Planten voor in de slaapkamer

Lavendel
Laat je stresslevel, bloeddruk en hartslag verlagen. Deze plant heeft dus een kalmerend effect.

Jasmijn
Verbetert niet alleen de kwaliteit van de lucht maar ook van je slaap.

Aloë vera
Geeft ’s nachts zuurstof af en zuivert de lucht. Als je bent verbrand door de zon ofwel tijdens het koken, werkt dit verkoelend.

Slaap lekker! Zou je graag advies willen hebben bij het stylen van je interieur? Een interieurstyliste van Blendio helpt je er graag bij!


Terug naar het overzicht

Klaar voor jouw droominterieur?