Top 10 fouten bij het renoveren van huizen en manieren om ze te vermijden

Transformatie leegstaand fabriek naar een luxe woning

Renovatieprojecten (of je nu de doe-het-zelf-route neemt of aannemers inhuurt om het werk te doen) zijn serieuze ondernemingen. Hoewel het eindresultaat geweldig zal zijn, kan de reis behoorlijk zwaar zijn als je belangrijke stappen overslaat of misschien onrealistische verwachtingen hebt.

Hier is een verzameling van veelvoorkomende fouten bij het renoveren van huizen waarmee huiseigenaren worden geconfronteerd tijdens verbouwingsprojecten:

Een onrealistische tijdlijn instellen
We willen allemaal dat onze geweldige plannen zo snel mogelijk worden gerealiseerd. Maar bouwprojecten staan erom bekend dat ze meer tijd in beslag nemen dan verwacht, vaak vanwege onvoorziene obstakels. Er spelen zoveel factoren een rol bij renovatieprojecten, zoals het verkrijgen van materialen, werktijd, weersomstandigheden, enz.

Zorg ervoor dat je extra tijd in je projectplanning bouwt. Dit om stress te voorkomen als dingen niet precies verlopen zoals gepland.

De goedkoopste producten/materialen kopen
Er is geen betere toepassing van de uitdrukking “je krijgt waar je voor betaalt” dan op een renovatieproject. Als je goedkope materialen kiest, is de kans groter dat je problemen tegen zult komen zoals het kromtrekken van hout en producten die inefficiënt zijn qua energie. De (kleine) extra kosten zullen op de lange termijn de moeite waard zijn. Zorg er daarom voor dat je extra materialen koopt, vooral vloeren, om beschadigde items, onjuiste sneden of toekomstige reparatiewerkzaamheden mogelijk te maken. Een goede vuistregel is om 15-20% onvoorziene uitgaven toe te voegen vanwege de verspilling.

Een beperkt budget hebben
Vergeet niet 15-20 procent toe te voegen voor onvoorziene omstandigheden. Als je weet dat je wat bewegingsruimte hebt, wordt jouw stressniveau verlaagd en wordt het gemakkelijker als je onverwachte beslissingen moet nemen. Zolang je binnen jouw budgetgrenzen blijft, kun je zelfs geld overhouden!

De andere fouten zijn:

  • voorbereidingswerk overslaan;
  • onnauwkeurige metingen uitvoeren;
  • beginnen zonder plan;
  • niet voorbereiden op puinhoop;
  • onjuist gereedschap gebruiken;
  • materialen selecteren die niet “groen” zijn;
  • veiligheidsmaatregelen negeren.

Laat je het liever aan de professionals over? Wij hebben alles in huis om jouw droomplan te realiseren van schets tot sleutel. We werken met gecertificeerde vakmensen zoals architecten, interieurarchitecten, aannemers en interieurbouwers om jouw droomproject tot een bevredigend succes te brengen.


Terug naar het overzicht

Klaar voor jouw droominterieur?