Vijf ultieme tips voor balans in je interieur

Transformatie jaren 30 woning ede

Heb je soms het gevoel wanneer je thuiskomt dat er iets niet klopt in je interieur? Dat betekent vaak dat je interieur toe is aan een update. Het is goed om je woning van tijd tot tijd een make-over te geven. We geven je vijf interieurtips hoe je interieur weer in harmonie gebracht kan worden.

Tip 1: voldoende licht
Voldoende licht is essentieel voor een leefruimte. Kies ook voor lichte meubels en kleuren als je een kamer inricht. Door lichte kleuren toe te passen creëer je optisch meer ruimte en frisheid. Ga ook voor verschillende type verlichting. Daarnaast met tafellampen en vloerlampen maak je de ruimte extra gezellig, maar natuurlijk ook ideaal om een donkere hoeken te verlichten.

Tip 2: grootte van de ruimte
Voorkom in kleine ruimtes grote meubels om zo een te krap gevoel te voorkomen. Zorg dat je van te voren de ruimte en het meubilair opmeet om te bepalen of alles past. Kies daarvoor eerst de belangrijkste meubels van de kamer en voeg daarna de rest aan.

Heb je een grote ruimte die je moet inrichten? Pas dan precies het tegenovergestelde toe. Zorg dat je niet te kleine meubels hebt, om te voorkomen dat je loze ruimtes hebt.

Tip 3: de juiste volgorde
Net begonnen met de inrichting van je huis? Dan is het belangrijk om je huis te stylen in de juiste volgorde:

  1. Doe voldoende wooninspiratie op en kies een woonstijl die zowel bij jou als je huis past.
  2. Bepaal de indeling van je huis
  3. Kies eerst de belangrijkste meubels
  4. Richt vervolgens in met kleinere meubels, sfeerverlichting, raambekleding en dergelijke
  5. Style je woning af aan hand van decoratie en beplanting.

Tip 4: verschillende stijlen combineren
Een eigen thuis creëren begint met een beetje buiten de lijntjes te kleuren. Als je je beperkt tot één stijl kan je interieur al snel aanvoelen als een showroom zonder persoonlijkheid. Mix en match dus met verschillende stijlen en voeg zo je personal touch toe.


Terug naar het overzicht

Klaar voor jouw droominterieur?