Wat te doen met grote ramen?! 5 voorbeelden

Grote raampartijen in je woonkamer? Wauw! Dit betekent dat je veel natuurlijk licht hebt in je woonkamer. Je kunt er niet omheen en daarom wil je graag weten hoe ze netjes af te stylen. Er zijn verschillende opties om een gezellige woonkamer te maken.

Met grote ramen heb je veel natuurlijk licht in je woonkamer. Grote ramen krijgen veel aandacht en daardoor stijl je ze netjes af met passende raamdecoratie. Je kunt je grote ramen met verschillende producten bekleden voor voldoende privacy en een gezellige sfeer.

Gordijnen
Gordijnen kun je in heel veel soorten stof en diktes krijgen. Je kunt zelf de uitstraling van de gordijnen door de manier van afwerking bepalen: één plooi, twee plooien, een driedubbele plooi, ringen of een wave plooi. Vitrage laat voldoende daglicht door en geeft toch privacy.

Houten jaloezieën
Houten jaloezieën hebben een natuurlijke uitstraling. Je kunt kiezen tussen brede lamellen van 70 mm. Maar je kunt ook kiezen voor een subtiele uitstraling met lamellen van 50 mm.

Plissés – luchtig, lichtinval en privacy
Plissés zijn luchtig en in een transparante of lichtdoorlatende stof samen te stellen. Als je kiest voor de “top down bottom up” variant, dan kun je de bovenkant losmaken zodat je naar buiten kunt kijken of lichtinval hebt maar geen inkijk.

Vouwgordijnen
De breedte van het raam wordt benadrukt door de horizontale vouw bij vouwgordijnen. De baleinen kun je aan de voorzijde of achterzijde laten plaatsen. Beiden hebben een geheel eigen uitstraling.

Shutters
Shutters zijn houten luiken aan de binnenkant van het raam met verstelbare lamellen. Ze zijn praktisch in gebruik en erg sfeervol doordat je zelf de lichtinval bepaalt.

Laat je het liever aan de professionals over? Blendio heeft alles in huis om jouw droomplan te realiseren van schets tot sleutel. We werken met gecertificeerde vakmensen zoals architecten, interieurarchitecten, aannemers en interieurbouwers om jouw droomproject tot een bevredigend succes te brengen.


Terug naar het overzicht

Klaar voor jouw droominterieur?